Бити мама у технолошком предузетништву - Naučno-tehnološki park Beograd

Бити мама у технолошком предузетништву

„Stop being a superwoman – no one is.“

Ова реченица додатно нас је асоцирала на свакодневницу жена у стартап свету и предузетништву. Осим што се налазе на водећим позицијама у својим компанијама – било да су оснивачице, или воде и одговорне су за целе секторе, многе од њих су и маме.

Реченица са почетка текста подстакла нас је и да овај осмомартовски пост посветимо онима које су можда и најближе овом “superwoman” епитету – мамама у свету технолошког предузетништва.

Каква је њихова свакодневница? Може ли се уопште имати беба и водити стартап? Колико разумевања имају ко-оснивачи, инвеститори, клијенти? На каква прилагођавања су жене лидерке принуђене у тренутку кад постану родитељи? Може ли се бити под‌једнако успешан на свим пољима?

О овим и другим изазовима, разговарали смо са две сјајне жене из наше заједнице. Даша Рунић, води свој стартап The Social Formula и мајка је десетомесечне ћеркице. Марија Вулићевић, је маркетинг менаџер у растућој технолошкој компанији Desing  и недавно се вратила са породиљског одуства. Обе су сагласне у једном – беба, као и стартап траже комплетну посвећеност, тако да је важно одвојити време, имати добру организацију и подршку, и приватно и пословно.

Дашо, имати стартап и бити мајка многима изгледа готово немогуће, па се питају зашто би неко уопште изабрао овај пут, и још важније како то постижеш?

Даша: Сматрам да предузетници и људи који желе да креирају иновације једноставно немају избора :). Потреба за тим им је у карактеру и не би били задовољни неким другим послом. Што се тиче мајчинства, после 10 месеци са мојом бебицом заиста мислим да жене које воде свој бизнис, уколико икако могу, одлуче када могу да направе компромис. Тада се посвете себи и детету, како би биле срећне са бебом макар неколико месеци.  Не може се радити све истовремено, а да нешто не испашта. Ми жене, нажалост (или на срећу), морамо да се одрекнемо каријере на неко време уколико желимо породицу.

Марија, шта је за тебе сада највећи изазов у вођењу једног дела компаније и бити млада мама истовремено?

Марија:  Сада, након 6 месеци од када сам се вратила на посао са породиљског одсуства, знатно ефикасније и ефективније приступам изазовима са којима се сусрећем на свакодневном нивоу. Ти изазови се могу тицати породице, а упоредо и посла којим се бавим. Највећи изазов је „како организовати време“, држати приоритете под контролом и радити на њима. У мом случају, обзиром да радим у породичној компанији, трудила сам се да током породиљског одсуства будем у току са важним променама које су се дешавале у компанији. Након повратка на посао, већ сам била спремна да преузмем одговорности и задужења јер сам се претходно током одсуства припремала за то. Тренутно највећи изазов заиста јесте добра организација на послу и код куће, како би обе стране биле задовољне. Наравно, увек би требало имати флексибилан план јер се никада не зна да ли ћете морати да останете код куће услед болести детета и да тих дана не идете на посао, као и да ли ћете морати да одете на пословни пут и организовати чување детета.

Марија са својим дететом

Да ли си морала да направиш неко прилагођавање у приступу и начину пословања од када си и родитељ?

Марија: Једино што сам користила као помоћ у прилагођавању јесте промена радног времена, односно скраћено радно време у периоду привикавања на нов начин живота – бити мама која ради. Сматрам да ми је то доста помогло да немам „осећај кривице“ што сам оставила дете док сам ја на послу, као и да полако улазим у дешавања и активности на послу, како не би дошло до стресних ситуација и „прегоревања“. Такође имам ту срећу што радим у колективу који подржава маме и који има пуно разумевања за нас које се сусрећемо са новим изазовима. Важно је да сваки послодавац има на уму да је долазак са породиљског одсуства исти као када се запошљавамо по први пут.

Дашо, да ли постоји нека свакодневна рутина која ти помаже да се што боље организујеш и уштедиш мало времена?

Даша:  Рутина не, нисам тај тип. Помаже ми да сам активна, да се бавим и послом и тренирам колико могу, да имам своје време. Такође ми је било од великог значаја када сам прихватила да не покушавам да радим све у исто време и да тражим од себе да бриљирам на сваком пољу. 

Да ли се до сада сусрела са неразумевањем и предрасудама због тога што уз стартап очекујеш/имаш бебу (од инвеститора или сл.) и како се носиш са тим?

Даша:  Нико вам то неће рећи директно, али на жалост тога има. Једино што могу је да радим на освешћивању на тему жена у бизнису јер мислим да ће то довести до промена, ако се сви потрудимо. Инвеститори, бизнис партнери, или некоме надређени, могу да мисле да жена уколико има бебу неће бити посвећена и то је само по себи неправедно. Постоје хиљаде разлога зашто неко неће бити посвећен, свеједно да ли је мушкарац или жена. Оснивање породице од нас сигурно прави одговорније и поузданије људе, како мене тако и мог партнера. Разлика је што се код мушкарца ништа ни не доводи у питање, док жена мора да се правда и доказује да би добила одређену позицију или инвестицију. 

Марија, шта се крије иза успешног балансирања између породице и развоја бизниса, пословног и приватног, без угрожавања једног или другог?

Марија: Бити мајка која ради је веома тежак посао, али ако добро организујете сваки свој дан – да завршите пословне обавезе и након тога се посветите детету – бићете функционалнији и задовољнији на крају дана. Кључ је да имате фокус и циљеве којима ћете се посветити. Кључ је и у балансу – не можете бити задовољни и успешни уколико „прегорите“, уколико нисте посвећени себи и уколико се све „врти“ око посла и деце. Морате наћи време за себе, време да проведете тренутке са партнером, са пријатељима, да одете у бисокоп или на чашу омиљеног пића.

Такође сматрам да подршка партнера има значајну улогу. Уколико нема међусобне подршке и расподеле обавеза код куће и са дететом, један од родитеља бива преоптерећен и самим тим не може да испрати све обавезе које се негде очекују да буду завршене. Такође, то буди фрустрације и незадовољство које највише осећају наша деца. Када је родитељ срећан и задовољан, дете се исто тако осећа.

Дашо, колико је мамама оснивачицама важна и значајна помоћ тима, кооснивача?

Даша са својим тимом

Даша: Искрено то је од великог значаја јер ако имате поуздане коосниваче они ће вас у неким моментима “одменити” и ви ћете исто учинити за њих уколико има потребе једног дана. У мом случају су моје колеге присуствовале битним састанцима на које ја нисам могла да дођем и исто бих учинила за њих уколико су из неког разлога спречени, била то мала беба код куће или нешто друго, било да је у питању мушкарац или жена.

Шта је по твом мишљењу потребно за веће разумевање и бољу подршку женама оснивачицама стартапа?

Даша: Сви бисмо желели и успешан бизнис и породицу али све то захтева време. Као што сам већ рекла, мислим да мора нешто бити приоритет одређено време. Најбоље би било да то буде општеприхваћена ствар која се подразумева, како код жена које желе децу и породицу тако и код мушкараца, сарадника, инвеститора. Не постоји чаробни штапић и лако решење већ сви морамо дати свој допринос и разумевање кроз пословну свакодневницу женама оснивачицама и предузатницама. Систем и држава би наравно то требало да прате. На тај начин даље охрабрујемо жене да граде себе, да се усуде да имају свој бизнис и независност.

Марија, шта ти видиш као кључ за веће разумевање и бољу подршку жена предузетница?

Марија: У последње време се сусрећемо са темом о дискриминацији мама предузетница и њиховим правима у погледу трудничког и породиљског одсуства. Закон је тако дефинисан да, нажалост, мајке предузетнице нису изједначене са запосленим мајкама и не осећају једнакост у коришћењу права одсуства са рада ради неге детета, правичан обрачун накнаде ради уплаћених доприноса, као и право на пун износ накнаде у току трудничког одсуства. У том смислу, сматрам да се са бољом подршком жена предузетница мора кренути управо кроз измене у Закону. Јер када сумирамо све – „Маме су закон“.