НТП Београд подржао учешће стартапа на највећем гејминг сајму Gamescom у Келну - Naučno-tehnološki park Beograd

НТП Београд подржао учешће стартапа на највећем гејминг сајму Gamescom у Келну

Девет гејминг компаније из Србије први пут учествују на највећем светском гејминг сајму Gamescom, на националном штанду, предвођени Асоцијацијом индустрије видео игара Србије (СГА).

Међу њима је и компанија чланица и алумниста нашег Raising Starts програма Phobos, која светском аудиторијуму представља узбудљиву Cloudbursgame игру. Њихов одлазак и учешће на Gamescom-у подржао је НТП Београд кроз пројекат „Технопарк Србија 2- Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“, уз подршку Владе Швацарске.

Осим Phobos-а на Gamescom-у оквиру СГА штанда публика ће упознати и сјајан гејминг индие студио Shosha Games и њихову Water&Me игрицу, а на сајму минглује и Bohemian Pulp. Ово су „нова светла на хоризонту“ гејминг стартап сцене у Србији, који своје аутентичне игрице развијају и уз подршку Raising Starts програма!

Наступ гејминг компанија из Србије привлачи велику пажњу међународне пословне јавности и посетилаца, а очекивања су да ће српска гејмерска индустрија ове године оствари раст од 10%.

Компаније излагаче из Србије Асоцијација индустрије видео игара Србије (СГА) предводи на националном штанду, у оквиру водеће европске бизнис платформе посвећене овој индустрији – Gamescom for Business, уз подршку ПКС и Европске банке за обнову и развој.