НТП Београд и Правни факултет УБ јачају правну подршку иновационом предузетништву - Naučno-tehnološki park Beograd

НТП Београд и Правни факултет УБ јачају правну подршку иновационом предузетништву

Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд) и Правни факултет Универзитета у Београду потписали су јуче споразум о јачању сарадње у области права интелектуалне својине и другим областима права релевантним за развој иновационог предузетништва.

Овим ће се иновативним компанијама обезбедити додатна подршка у правним аспектима пословања, као и јачање капацитета запослених НТП Београд у овој области. Сарадња ће омогућити и да Факултет, кроз извођење наставе уз ослонац на праксу НТП Београд, додатно унапреди свој научни и наставни потенцијал, и да се у области права додатно развију и оснаже таленти који могу допринети развоју иновација и иновационог екосистема.

С тим у вези, предвиђено је и успостављање и реализација правне клинике, кроз гостујућа предавања и вежбе запослених НТП Београд на основним, мастер и докторским студијама овог Факултета о подршци комерцијализације иновација и веће укључивање студената у област технолошког предузетништва.

Споразум су у деканату Правног факултета потписали директорка НТП Београд, Гордана Даниловић Грковић и декан Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Зоран Мирковић.