Cedric Villani посетио НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Cedric Villani посетио НТП Београд

Cedric Villani посетио НТП Београд 1

Чувени француски математичар Cedric Villani, добитник Фиелдсове медаље, професор Универзитета у Лиону је данас посетио Научно-технолошки парк Београд.

У оквиру своје регионалне турнеје, током боравка у Србији, г-дин Villani ће одржати 3 конференције у Новом Саду, Београду и Нишу.

Током посете НТП Београд, г-дин Villani је имао прилику да се упозна са представницима чланица НТП и представницима тима НТП. Овом приликом су представљени резултати и планови за даљи развој, као и конкретне услуге/производи наших компанија чланица.

C. Villani је докторирао 1998. године на теми Болтзманове једначине а након тога је током десет година радио у Ecole Normale Superieure и на Универзитету Лиону као научник и предавач. Био је гост професор на Универзитетима у Атланти, Берклију и Принстону. За свој рад добио је бројна признања измедју осталог и Медаљу Фиелдс, 2010. године. Врло је ангажован као представник француске математичке заједнице у комуникацији са медијима и политичарима како би истакао одлучујуц́у улогу математике и школства у данашњем друштву.

Реномирани математичар, Cedric Villani је уједно и директор Института Хенрy Универзитета Пјер и Марија Кири у Паризу, носилац одличја Легије части, као и аутор више дела намењених популаризацији науке попут Живе теореме (2012.) које је преведено на српски језик.