sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Најава такмичења – Достигнућа младих

Пословни изазов западног Балкана је тродневно такмичење средњошколаца из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Црне Горе које подстиче ученике да креативно размишљају, анализирају, планирају, и све то кроз тимски рад. Развијањем својих комуникацијских и презентацијских вештина, ученици стичу самопоуздање, а развијањем идеје од “нуле” до бизнис плана ученици постају свесни својих могућности и тако унапређују свој предузетнички дух. Такође, такмичење истиче важност повезивања младих људи који живе на територији западног Балкана и буди свест о неопходности заједничких активности на регионалном нивоу.

Тимови састављени од по 4 ученика из различитих земаља, осмишљавају бизнис идеју као одговор на постављени “изазов”, креирају бизнис план и израђују ПоwерПоинт презентацију. Ученици су распоређени тако да се чланови тима међусобно не познају, па је изазов креирања заједничке пословне идеје још занимљивији. Током рада, сваки тим има лаптоп и приступ потребним информацијама преко интернета, као и пословног волонтера који је ту да помогне саветима, предлозима и искуством. Трећег дана такмичења, тимови излазе пред вишечлани стручни жири и публику у Научно-технолошком парку, и представљају своју идеју а најбоље оцењени тимови добијају награде.

Ово такмичење реализује се већ пету годину за редом, а после Београда (2013.), Сарајева (2014.), Подгорице (2015.) и Загреба (2016.), град домаћин је поново Београд и то од 22. до 24. априла.

Такмичење реализује организација Достигнућа младих у Србији, чланица највећег глобалног програма предузетничког образовања Junior Achievement Worldwide, а подржава Амбасада САД у Београду, Балкански фонд за демократију, Америчка агенција за међународни развој, компанија Телеком Србија и Научно-технолошки парк Београд.