Председник Немачке националне академије наука Леополдина посетио Научно-технолошки парк Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Председник Немачке националне академије наука Леополдина посетио Научно-технолошки парк Београд

Председник Немачке националне академије наука Леополдина посетио Научно-технолошки парк Београд 2

Председник Немачке националне академије наука Леополдина, проф. др Јерг Хакер са својим сарадницима, посетио је данас Научно – технолошки парк Београд у оквиру његове дводневне посете Србији. Посета НТП Београду је била организована у циљу разматрања тренутних изазова и потенцијала билатералне сарадње Немачке и Србије у домену иновација, предузетништва и дигиталне трансформације у оквиру Берлинског процеса.

В.д. директора Гордана Даниловић Грковић је гостима представила Научно-технолошки парк Београд и његове импресивне резултате након само три године пословања, које су гости похвалили и исказали велико задовољство што оваква организација за подршку иновационе делатности постоји у Србији и што ради са великим успехом. Презентације о својим организацијама су одржали и директор Фонда за иновациону делатност др Иван Ракоњац, као и директорка Института „ Михајло Пупин“ проф. др Сања Вранеш. Компаније чланица НТП Београда – Smart Research и Novel IC су такође имале прилику да гостима представе свој рад и своје иновационе производе.

Током отворене дискусије, презентовани су тренутно стање и потенцијали ИТ сектора у Србији и разматрани модалитети помоћи које би Немачка могла да пружи овим организацијама како би и убудуће наставили са успешним радом и резултатима, као и аспекти за будућу сарадњу.

Председник Академије је такође у краткој тури кроз НТП Београд обишао и компаније Futuring и FESTO.

Посета проф. др Јерга Хакера је прва посета председника Немачке националне академије Србији још од Другог светског рата. Велико нам је задовољство што је Научно-технолошки парк Београд био у агенди ове краткотрајне посете председника Србији.