НТП Београд у Љубљани на панелу о трендовима у развоју стартап екоситема - Naučno-tehnološki park Beograd

НТП Београд у Љубљани на панелу о трендовима у развоју стартап екоситема

НТП Београд у Љубљани на панелу о трендовима у развоју стартап екоситема

Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Београд, учествовала је данас на панелу о трендовима у развоју стартап екоситема, у оквиру радионице Стартапи и технолошки трансфер иновационих система у Југоситочној Европи и Алпској регији, која се 15. и 16. новембра одржава у Љубљани.

Панел је био посвећен разматрању кључних чинилаца за изградњу успешног стартап екосистема, који су трендови у његовом даљем развоју и представљању успешних примера из праксе. Даниловић Грковић се осврнула на стање стартап екосистема у Србији, представила развојни пут првог научно-технолошког парка у Србији – Научно-технолошког парка Београд и нагласила да је постојање оваквих организација од изузетне важности за подршку иновационој делатности. Напоменула је да Србија има велики потенцијал у младим технолошки образованим људима и да у овом тренутку у Србији постоји велика посвећеност изградњи научно-технолошких паркова и стартап центара који ће подржати даљи развој иновационог екосистема уз праћење светских трендова.

Радионицу у Љубљани организовао је Заједнички истраживачки центар Европске комисије (ДГ ЈРЦ) у сарадњи са Технолошким парком Љубљана, Министарством просвете, науке и спорта, Министарством иностраних послова, СИ ТТО конзорцијом и словеначким јавним истраживачким институтима. Циљ је да креаторима политике и онима који примењују иновације, пружи знање и практичан увид у успостављање успешних стартапа, спин-офова и трансфер знања са програмима подршке који могу ојачати регионалне и националне иновативне екосистеме.