Представи свој стартап инвеститорима у Дубаију на The Annual Investment Meeting 2022 - Отворен позив за локално такмичење - Naučno-tehnološki park Beograd

Представи свој стартап инвеститорима у Дубаију на The Annual Investment Meeting 2022 – Отворен позив за локално такмичење

Најбољи стартапи из Србије добиће прилику да представе своје иновативне производе и услуге на глобалном инвестиционом скупу и стартап такмичењу АIM 2022, који ће од 29. до 31. марта 2022. године у оквиру светске изложбе Expo2020 у Дубаију, окупити водеће светске представнике капитала, инвеститоре и предузетнике. Учешће стартапа из Србије омогућиће Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд), у сарадњи са Annual Investment Meeting (AIM), водећом инвестиционом платформом на Блиском Истоку и Северној Африци, организацијом локалног стартап такмичења за учешће на овом престижном догађају.

На локалном такмичењу биће одабрано до 5 стартапа из Србије који ће добити могућност да се представе глобалној публици и инвеститорима у УАЕ. Најбољем међу 5 одабраних стартапа (локалном победнику) биће обезбеђен и директан пласман у глобално финале AIM Startup 2022 такмичења, док ће преостала четири стартапа добити прилику да учествују у  pitch такмичењу и боре се за квалификацију у велико финале.

Једанаести по реду The Annual Investment Meeting  изванредна je прилика за све стартапе који настоје да прикупе капитал, увећају глобалну видљивост, прошире се на нова тржишта и успоставе нове пословне контакте.

Догађај је хибридног типа. Kотизације су обезбеђене за свих 5 компанија, а трошкови пута обезбеђени су за 3 најбоље рангирана стартапа. У зависности од епидемиолошке ситуације, стартапи могу учествовати и онлине.

Kо може да се пријави на локално такмичење?

 • Стартапи који развијају иновативни производ (дигитални производ/софтвер, електронски производ/хардвер или физички производ) са скалабилним бизнис моделом и амбицијом да се глобално шире,
 • У већинском су српском власништву,
 • Имају до 50 запослених (микро или мало привредно друштво),
 • Није прошло више од 10 година од регистрације у форми друштва са ограниченом одговорношћу,
 • Остварују приходе по основу продаје иновативног производа,
 • Прикупили су најмање 50.000 евра кроз екстерно финансирање (грант, BA или VC).

Где и како се пријављују стартапи?

Пријаве се састоје од:

 • Pitch deck-a  – до 15 слајдова по дефинисаним категоријама (у форми ПДФ-а),
 • Попуњавања кратке анкете са додатним питањима (Google forms у који се прилаже deck)

*По потреби биће организован додатни састанак стартапа са тимом НТП Београд и представницима AIM. 

Пријаве су доступне на ЛИНKУ, а стартапи могу аплицирати до 7. фебруара.

Пријаве су на енглеском језику.

Kритеријуми и избор

Kритеријуми по којима ће се на локалном такмичењу оцењивати стартапи су: искуство и експертиза тима, тржиште и бизнис модел, досадашњи разултати и планови, индустрија у којој послују, pitch deck и значај учешћа на АIM догађају за даљи развој стартапа.

Евалуацију пријава спроводе АIM и НТП Београд.

Kоје су обавезе одабраних стартапа?

 • Посвећеност стартапа развоју своје иновације,
 • Поштовање услова учешћа на догађају у Дубаију, уз обавезно присуство скупу (физички или онлине) за који добијају котизацију,
 • Проактиван приступ током учешћа на догађају,
 • Промоција подршке добијене од организатора локалног такмичења (НТПБ) и партнера (AIM),
 • Улазак у пуно или виртуелно чланство НТП Београд, уколико нису у чланству неког другог научно-технолошког парка. О чланству у НТП Београд можете погледати ОВДЕ.

За додатне информације можете нас контактирати на мејл: bojan.milenkovic@ntpark.rs

О АIM

Annual Investment Meeting (АИМ) је иницијатива Министарства економије УАЕ под покровитељством шеика Мохаммеда бин Расхида Ал Мактоума, потпредседника и премијера УАЕ и владара Дубаија, која је до сада окупила више од 124.000 посетилаца, око 3.500 излагача и суизлагача као и преко 1.800 говорника из 160 земаља света. Тема овогодишњег, једанаестог издања је „Улагање у одрживе иновације за успешну будућност“, а АИМ 2022 ће још једном бити место сусрета корпоративних лидера, привредника, регионалних и међународних инвеститора, предузетника, те водећих академских и инвестиционих стручњака, високих владиних званичника и доносиоца одлука.

О НТП Београд

НТП Београд пружа подршку стартап тимовима и компанијама, као и растућим технолошким компанијама да убрзају свој раст и развој, освоје нова тржишта и привуку инвестиције. Програми и услуге НТП Београд креира у складу са специфичним потребама компанија, у свим фазама развоја, а у њиховом развоју сарађује са локалном и међународном мрежом истакнутих партнера, увећавајући глобалну видљивост и прилике стартапа из Србије. Од оснивања 2015. године (основан у партнерству Владе Реупблике Србије, у име Владе Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Града Београда и Универзитета у Београду), НТП Београд је подржао више од 120 компанија у развоју и комерцијализацији иновативних производа и услуга, а компаније чланице данас запошљавају више од 1.200 високообразованих и извозе у преко 40 земаља света.